Karelijos vartai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Karelijos vartai

Karelijos kalitki gaminami iš ruginių miltų ir bulvių košės. Patys skaniausi kalitki gaminami iš ruginės rūgpienio tešlos. Jie primins jums vaikystę, kaimą ir močiutę.
Gaminimo laikas
132 min.
Laikas virtuvėje
76 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Karelijos vartai Žingsnis 1
Iš raugo, vandens, druskos ir miltų užminkykite tešlą. Gerai išminkykite. Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

Žingsnis 2

Karelijos vartai Žingsnis 2
Paruoškite bulvių košę: išvirkite bulves, sutrinkite jas trintuvu, įdėkite druskos, sviesto ir šilto pieno.

Žingsnis 3

Karelijos vartai Žingsnis 3
Iš tešlos iškočiokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus, plonai iškočiokite, į vidurį dėkite įdarą, palikdami 1 cm nuo krašto, kraštus užspauskite, kad gautųsi apvadas.

Žingsnis 4

Karelijos vartai Žingsnis 4
Aptepkite kiaušinio ir grietinės mišiniu ir pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių. Paruoštus kalitki aptepkite sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos