Publikavimo data: 2025-08-20
Karelijos vartai
Karelijos kalitki gaminami iš ruginių miltų ir bulvių košės. Patys skaniausi kalitki gaminami iš ruginės rūgpienio tešlos. Jie primins jums vaikystę, kaimą ir močiutę.
Žingsnis 1
Iš raugo, vandens, druskos ir miltų užminkykite tešlą. Gerai išminkykite. Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Žingsnis 2
Paruoškite bulvių košę: išvirkite bulves, sutrinkite jas trintuvu, įdėkite druskos, sviesto ir šilto pieno.
Žingsnis 3
Iš tešlos iškočiokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus, plonai iškočiokite, į vidurį dėkite įdarą, palikdami 1 cm nuo krašto, kraštus užspauskite, kad gautųsi apvadas.
Žingsnis 4
Aptepkite kiaušinio ir grietinės mišiniu ir pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių. Paruoštus kalitki aptepkite sviestu.
Kategorijos