Karis su jūros gėrybėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Karis su jūros gėrybėmis

"Chowder" yra amerikietiškas patiekalas, kurio šaknys siekia Angliją ir Prancūziją. Iš pradžių tai buvo paprastas žvejų patiekalas, tačiau šiandien be jo sunku įsivaizduoti Amerikos virtuvę. Laikui bėgant į sriubą buvo pridėta šoninės, daržovių ir grietinėlės. Taip atsirado soti, sodraus skonio ir ryškaus aromato chowder sriuba.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
108 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.87/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karis su jūros gėrybėmis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite šoninę. Visas daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais. Susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 2

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite šoninę. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite kuo daugiau šoninės riebalų. Išimkite šoninę ir pusę sviesto iš keptuvės į atskirą dubenį.

Žingsnis 3

Karis su jūros gėrybėmis Žingsnis 3
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite jūros gėrybes, padidindami kaitrą. Krevetėms pakeitus spalvą į raudoną, supilkite baltąjį vyną ir leiskite jam išgaruoti. Jūros gėrybes su visomis sultimis iš keptuvės ištraukite į atskirą dubenį.

Žingsnis 4

Karis su jūros gėrybėmis Žingsnis 4
Ant ugnies storu dugnu statykite puodą su sviestu. Sudėkite raudonąją ir geltonąją paprikas. Kepkite daržoves, kol jos lengvai apskrus, tada išimkite paprikas į jūros gėrybes.

Žingsnis 5

Karis su jūros gėrybėmis Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite likusius šoninės riebalus, bulves, svogūnus ir morkas. Šiek tiek pakepinkite, tada supilkite išlydytus šoninės riebalus ir kario pastą. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir maišydami paskleiskite prieskonius.

Žingsnis 6

Karis su jūros gėrybėmis Žingsnis 6
Kai daržovės lengvai apvirs, supilkite visą vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies, kol bulvės ir morkos išvirs. Tada supilkite grietinėlę, pomidorus ir virkite dar 10-15 minučių. Keptuvėje esančias daržoves lengvai sumalkite blenderiu.

Žingsnis 7

Karis su jūros gėrybėmis Žingsnis 7
Tada į sriubą sudėkite supjaustytas jūros gėrybes ir paprikas. Pagal skonį sriubą pagardinkite druska, tabasko padažu ir Vusterio padažu. Jei reikia, sriubą sutrinkite iki norimos konsistencijos ir virkite ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos