Publikavimo data: 2024-06-16
Karis su jūros gėrybėmis
"Chowder" yra amerikietiškas patiekalas, kurio šaknys siekia Angliją ir Prancūziją. Iš pradžių tai buvo paprastas žvejų patiekalas, tačiau šiandien be jo sunku įsivaizduoti Amerikos virtuvę. Laikui bėgant į sriubą buvo pridėta šoninės, daržovių ir grietinėlės. Taip atsirado soti, sodraus skonio ir ryškaus aromato chowder sriuba.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite šoninę. Visas daržoves supjaustykite smulkiais kubeliais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite šoninę. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite kuo daugiau šoninės riebalų. Išimkite šoninę ir pusę sviesto iš keptuvės į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite jūros gėrybes, padidindami kaitrą. Krevetėms pakeitus spalvą į raudoną, supilkite baltąjį vyną ir leiskite jam išgaruoti. Jūros gėrybes su visomis sultimis iš keptuvės ištraukite į atskirą dubenį.
Žingsnis 4
Ant ugnies storu dugnu statykite puodą su sviestu. Sudėkite raudonąją ir geltonąją paprikas. Kepkite daržoves, kol jos lengvai apskrus, tada išimkite paprikas į jūros gėrybes.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite likusius šoninės riebalus, bulves, svogūnus ir morkas. Šiek tiek pakepinkite, tada supilkite išlydytus šoninės riebalus ir kario pastą. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir maišydami paskleiskite prieskonius.
Žingsnis 6
Kai daržovės lengvai apvirs, supilkite visą vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies, kol bulvės ir morkos išvirs. Tada supilkite grietinėlę, pomidorus ir virkite dar 10-15 minučių. Keptuvėje esančias daržoves lengvai sumalkite blenderiu.
Žingsnis 7
Tada į sriubą sudėkite supjaustytas jūros gėrybes ir paprikas. Pagal skonį sriubą pagardinkite druska, tabasko padažu ir Vusterio padažu. Jei reikia, sriubą sutrinkite iki norimos konsistencijos ir virkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos