Publikavimo data: 2024-06-13
Karpių pjaustymas
Karpio kotletas - vienas iš populiariausių šios upės žuvies gaminimo būdų. Šis patiekalas ypač populiarus Čekijoje, o vietos virėjai jį vadina karpiu à la Petr Wok. Receptas pavadintas Petro Voko, paskutinio XVII a. gyvenusio garsios Rožmberkų giminės atstovo, garbei. Pagal šį receptą žuvis kepama trigubame apkepe - miltų su maltais raudonaisiais pipirais, kiaušinio-česnako ir džiūvėsėlių mišinyje. Rinkdamiesi karpį atminkite, kad kuo didesnė skerdena, tuo mažiau joje yra kaulų.
Žingsnis 1
Paruoškite karpį. Supjaustykite žuvį porcijomis, išpjaukite nugarkaulį, šiek tiek apskrudinkite filė. Pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kmynais.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Miltus sumaišykite su maltais raudonaisiais pipirais, įmuškite kiaušinį su česnaku ir į atskirą dubenį suberkite džiūvėsėlius. Kotletus kepkite tokia tvarka: miltai, kiaušinis, džiūvėsėliai.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite karpio gabalėlius ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Perkelkite žuvį ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos