Karpių pjaustymas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Karpių pjaustymas

Karpio kotletas - vienas iš populiariausių šios upės žuvies gaminimo būdų. Šis patiekalas ypač populiarus Čekijoje, o vietos virėjai jį vadina karpiu à la Petr Wok. Receptas pavadintas Petro Voko, paskutinio XVII a. gyvenusio garsios Rožmberkų giminės atstovo, garbei. Pagal šį receptą žuvis kepama trigubame apkepe - miltų su maltais raudonaisiais pipirais, kiaušinio-česnako ir džiūvėsėlių mišinyje. Rinkdamiesi karpį atminkite, kad kuo didesnė skerdena, tuo mažiau joje yra kaulų.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.02/5 (41 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karpių pjaustymas Žingsnis 1
Paruoškite karpį. Supjaustykite žuvį porcijomis, išpjaukite nugarkaulį, šiek tiek apskrudinkite filė. Pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kmynais.

Žingsnis 2

Karpių pjaustymas Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Miltus sumaišykite su maltais raudonaisiais pipirais, įmuškite kiaušinį su česnaku ir į atskirą dubenį suberkite džiūvėsėlius. Kotletus kepkite tokia tvarka: miltai, kiaušinis, džiūvėsėliai.

Žingsnis 3

Karpių pjaustymas Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite karpio gabalėlius ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Perkelkite žuvį ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos