Publikavimo data: 2024-05-15
Karštai rūkytas kumpis
Žingsnis 1
Marinuokite kumpį. Pagardinkite nugarinę druska ir juodaisiais pipirais. Užpilkite tamsiu alumi ir palikite vėsioje vietoje 24 valandoms. Praėjus 24 valandoms, ištraukite nugarinę iš marinato ir nusausinkite ją skudurėliu ar rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite rūkyklą. Medžio drožles 15 minučių pamirkykite vandenyje. Uždenkite rūkyklos dugną ir šonus folija, kad ji nesusidėvėtų. Ant dugno sudėkite medžio drožles. Ant skiedrų uždėkite lašėjimo padėklą. Ant padėklo uždėkite groteles.
Žingsnis 3
Iškepkite kumpį. Išdžiovintą nugarinę sudėkite ant grotelių. Supilkite į lovelį vandenį, uždenkite rūkyklą dangčiu ir pastatykite ant ugnies. Kai tik iš antgalio pasirodys dūmai, uždėkite žarną ir išveskite ją pro langą arba į gartraukį. Rūkyklą rūkykite karštoje rūkykloje 2 valandas ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies. Tada išjunkite kaitrą ir palikite patiekalą rūkykloje dar 20 minučių. Paruoštą nugarinę palikite dar 2-3 valandas vėdintis.
Kategorijos