Karšti koldūnai su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Karšti koldūnai su malta mėsa

Koldūnai yra baltarusiškas lietuviškų cepelinų analogas. Savo pavadinimą jie gavo dėl formos panašumo į didelius vokiškus dirižablius. Jie taip pat įdomiai vadinami "koldūnais su sielomis". Nuostabi metafora, kurioje siela yra mėsos įdaras.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Karšti koldūnai su malta mėsa Žingsnis 1
Iš tarkuotų bulvių ir svogūnų išspauskite sultis naudodami sietelį arba marlę. Kad bulvės nebūtų per sausos, sulčių iki galo neišspauskite. Gautų sulčių neišpilkite, palikite jas pastovėti. Maždaug po 5-10 minučių nusunkite viršuje susidariusį skysčio perteklių. Į bulves suberkite nusistovėjusį krakmolą.

Žingsnis 2

Karšti koldūnai su malta mėsa Žingsnis 2
Ant maistinės plėvelės dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus bulvių ir svogūnų, išlyginkite. Į plokštainio vidurį dėkite šaukštą maltos mėsos. Naudodami maistinę plėvelę susukite masę į kotletą. Kepkite kotletus keptuvėje iš visų pusių.

Žingsnis 3

Karšti koldūnai su malta mėsa Žingsnis 3
Į folija išklotą indą įpilkite pusę puodelio vandens. Į jį sudėkite keptus kotletus. Uždenkite juos folijos sluoksniu ir siųskite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes, kol visiškai iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos