Publikavimo data: 2024-05-25
Karšti koldūnai su malta mėsa
Koldūnai yra baltarusiškas lietuviškų cepelinų analogas. Savo pavadinimą jie gavo dėl formos panašumo į didelius vokiškus dirižablius. Jie taip pat įdomiai vadinami "koldūnais su sielomis". Nuostabi metafora, kurioje siela yra mėsos įdaras.
Žingsnis 1
Iš tarkuotų bulvių ir svogūnų išspauskite sultis naudodami sietelį arba marlę. Kad bulvės nebūtų per sausos, sulčių iki galo neišspauskite. Gautų sulčių neišpilkite, palikite jas pastovėti. Maždaug po 5-10 minučių nusunkite viršuje susidariusį skysčio perteklių. Į bulves suberkite nusistovėjusį krakmolą.
Žingsnis 2
Ant maistinės plėvelės dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus bulvių ir svogūnų, išlyginkite. Į plokštainio vidurį dėkite šaukštą maltos mėsos. Naudodami maistinę plėvelę susukite masę į kotletą. Kepkite kotletus keptuvėje iš visų pusių.
Žingsnis 3
Į folija išklotą indą įpilkite pusę puodelio vandens. Į jį sudėkite keptus kotletus. Uždenkite juos folijos sluoksniu ir siųskite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes, kol visiškai iškeps.
Kategorijos