Karšti koldūnai su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Karšti koldūnai su malta mėsa

Koldūnai yra baltarusiškas lietuviškų cepelinų analogas. Savo pavadinimą jie gavo dėl formos panašumo į didelius vokiškus dirižablius. Jie taip pat įdomiai vadinami "koldūnais su sielomis". Nuostabi metafora, kurioje siela yra mėsos įdaras.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karšti koldūnai su malta mėsa Žingsnis 1
Iš tarkuotų bulvių ir svogūnų išspauskite sultis naudodami sietelį arba marlę. Kad bulvės nebūtų per sausos, sulčių iki galo neišspauskite. Gautų sulčių neišpilkite, palikite jas pastovėti. Maždaug po 5-10 minučių nusunkite viršuje susidariusį skysčio perteklių. Į bulves suberkite nusistovėjusį krakmolą.

Žingsnis 2

Karšti koldūnai su malta mėsa Žingsnis 2
Ant maistinės plėvelės dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus bulvių ir svogūnų, išlyginkite. Į plokštainio vidurį dėkite šaukštą maltos mėsos. Naudodami maistinę plėvelę susukite masę į kotletą. Kepkite kotletus keptuvėje iš visų pusių.

Žingsnis 3

Karšti koldūnai su malta mėsa Žingsnis 3
Į folija išklotą indą įpilkite pusę puodelio vandens. Į jį sudėkite keptus kotletus. Uždenkite juos folijos sluoksniu ir siųskite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes, kol visiškai iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos