Publikavimo data: 2024-06-08
Maki-sushi
Nori trūkumas nėra priežastis atidėti sušių gamybą iki geresnių laikų. Maki sušius galima gaminti iš burokėlių ir jie bus tokie pat skanūs kaip ir jūros dumbliai. Prieš įvyniojant įdarą į lapus, juos reikia blanširuoti ir išdžiovinti. Jei į tradicinį ryžių, žuvies ir agurkų įdarą įmaišysite varškės, patiekalas įgaus pikantišką atspalvį.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Ryžius supilkite į storasienį puodą, užpilkite karštu vandeniu, virkite ant didelės ugnies, kol skystis užvirs, tada degiklį sumažinkite iki vidutinio, uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu dar 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite burokėlius. Įpilkite 1 puodelį vandens su trupučiu druskos, užvirinkite, į verdantį skystį įmeskite burokėlius ir palaikykite 1 minutę. Išimkite į sietelį, nuplaukite šaltu vandeniu ir paskleiskite ant popierinio rankšluosčio.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą ir marinuokite ryžius. Sumaišykite druską, cukrų ir actą puode ir kaitinkite, kol kristalai visiškai ištirps. Tada supilkite mišinį į ryžius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Suši maki suformuokite. Ant darbinio paviršiaus padėkite plastikinį maišelį, išdėliokite burokėlių lapus, paskleiskite ryžius ir sluoksniuokite įdarą. Susukite į tvirtą ritinėlį ir supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais.
Kategorijos