Publikavimo data: 2024-03-23
Karštųjų pipirų lečonas žiemai
"Lecho" yra tradicinis vengriškas užkandis, tačiau Rusijoje sukurta daugybė jo variantų. Pavyzdžiui, lecho iš aštrių paprikų su pomidorų, svogūnų ir česnakų padažu. Aromatingas, aštrus užkandis, kuris tikrai patiks aštrių patiekalų mėgėjams. Aštrumo laipsnį galima keisti renkantis aitriąsias paprikas: raudonos pridės daugiau aštrumo nei žalios. Šis užkandis puikiai tinka prie bet kokių pietų ar vakarienės.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu - ant garų, mikrobangų krosnelėje arba karštoje orkaitėje 15 minučių, užsukamus dangtelius užvirinkite.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Išimkite iš paprikų sėklas, supjaustykite jas tokio dydžio gabalėliais, kad patogiai tilptų į stiklainį.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 5
Į trintuvo indą sudėkite pomidorus ir česnaką.
Žingsnis 6
Į pomidorus sudėkite svogūną, susmulkintą aitriąją papriką, aliejų, cukrų, druską ir pipirus pagal skonį. Sumaišykite blenderiu iki vientisos masės, supilkite actą ir dar kartą sumaišykite.
Žingsnis 7
Į stiklainį sandariai sudėkite paprikos gabalėlius.
Žingsnis 8
Užpildykite paprikas smulkintais pomidorais ir svogūnais, uždarykite stiklainį dangteliu ir padėkite laikyti tamsioje, vėsioje vietoje.
Kategorijos