Publikavimo data: 2024-06-15
Kavos skrebučiai
Pasak legendos, kavą atrado ožkos. IX a. Etiopijos piemuo pastebėjo, kad gyvuliai, valgydami nežinomas tamsiai raudonas uogas, tampa labai aktyvūs ir energingi. Jis atnešė vaisių vienuoliams ir jie paruošė žvalumo suteikiantį nuovirą. Iki XVI a. kavą vartojo tik Rytų gyventojai. Dabar šis gėrimas populiarus visame pasaulyje. Skrudinta kava yra aromatinga, skani ir žvalinanti. O jei duonos riekelę pabarstysite maltomis kavos pupelėmis, ji bus dvigubai skanesnė ir aromatingesnė.
Žingsnis 1
Pasigaminkite lassi. Paruoškite kavos puodelyje kavos, leiskite jai atvėsti. Blenderio dubenyje sumaišykite jogurtą ir kavą, suberkite cukrų ir cinamoną. Mišinį suplakite iki vientisos masės. Supilkite lassi į puodelius.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Duonos riekes pabarstykite šviežiai malta kava ir 5 minutes džiovinkite skrudintuve arba ant keptuvės.
Kategorijos