Kavos skrebučiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kavos skrebučiai

Pasak legendos, kavą atrado ožkos. IX a. Etiopijos piemuo pastebėjo, kad gyvuliai, valgydami nežinomas tamsiai raudonas uogas, tampa labai aktyvūs ir energingi. Jis atnešė vaisių vienuoliams ir jie paruošė žvalumo suteikiantį nuovirą. Iki XVI a. kavą vartojo tik Rytų gyventojai. Dabar šis gėrimas populiarus visame pasaulyje. Skrudinta kava yra aromatinga, skani ir žvalinanti. O jei duonos riekelę pabarstysite maltomis kavos pupelėmis, ji bus dvigubai skanesnė ir aromatingesnė.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kavos skrebučiai Žingsnis 1
Pasigaminkite lassi. Paruoškite kavos puodelyje kavos, leiskite jai atvėsti. Blenderio dubenyje sumaišykite jogurtą ir kavą, suberkite cukrų ir cinamoną. Mišinį suplakite iki vientisos masės. Supilkite lassi į puodelius.

Žingsnis 2

Kavos skrebučiai Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Duonos riekes pabarstykite šviežiai malta kava ir 5 minutes džiovinkite skrudintuve arba ant keptuvės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos