Publikavimo data: 2024-04-17
Kazanės kebabas su bulvėmis
"Kebabas" išvertus iš tiurkų kalbos reiškia "kepta mėsa", o kazanas - katilas. Apvalios formos kazanas pagamintas taip, kad jį nuleidus į židinį liepsna įkaitina ne tik dugną, bet ir visą jo paviršių. Uzbekų kazan kebabas gaminamas iš jauno avino mėsos. Receptui tinka mentė, nugarinė arba kaklo dalis. Kokybiška ir skani aviena yra tvirta ir elastinga liečiant, jos riebalai yra baltos spalvos. Amžių galima nustatyti pagal spalvą - kuo šviesesnė, tuo jaunesnė. Sena aviena yra tvirta, tamsiai raudonos spalvos, su geltonais riebalais.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti bulves. Gerai įkaitinkite katilą ant didelės ugnies, supilkite maždaug 1 puodelį rafinuoto aliejaus ir kaitinkite. Bulves nusausinkite, tada kepkite po 1-2, palaikydami aliejų karštą, kol jos taps auksinės spalvos. Iškeptas bulves išimkite dantytu šaukštu ir pabarstykite druska.
Žingsnis 2
Kepkite ėriuką kebabams su bulvėmis. Kepkite pakaitomis po 2 gabalėlius ir kepkite po 2 minutes. Dėl palyginti nedidelio riebalų kiekio ėriena ant ugnies gana greitai išsausėja, todėl vos tik paviršius apskrunda, išimkite ėrieną skepetaite. Karštus gabalėlius pasūdykite ir apibarstykite pipirų mišiniu, rankomis tarkuota žiurke. Tiek mėsa, tiek bulvės viduje yra žalios, tačiau kepant susidarė plutelė, kuri išlaiko sultingumą viduje.
Žingsnis 3
Paruoškite maistą troškinimui. Išpilkite šiek tiek aliejaus, kad galėtumėte toliau gaminti. Palikite jį taip, kad katilo dugnas būtų paslėptas 1-1,5 cm. Sudėkite produktus į katilą, išdėliokite juos sluoksniais. Pirmiausia išdėliokite bulves, ant jų - mėsos gabalėlius. Pabarstykite daržovėmis: svogūnais, morkomis, česnako skiltelėmis ir kalendromis. Jums prireiks daržovių sulčių ir aromatų, kuriuos jos suteiks apatiniams sluoksniams, po virimo jos maistui nenaudojamos. Tada atsargiai užpilkite sieneles trupučiu vandens.
Žingsnis 4
Išdėliokite visus kazano kebabui su bulvėmis skirtus maisto produktus. Uždenkite katilą keramine lėkšte, kad temperatūra būtų aukštesnė ir mažiau garuotų drėgmė, tada sandariai uždenkite dangčiu. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 60-80 minučių. Stenkitės nenuimti dangčio. 1-2 kartus patikrinkite, ar yra skysčio, ir, jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Virtumą galite patikrinti pradūrę bulves iešmeliu.
Kategorijos