Kazi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Kazi

Anksčiau šis maistingas ir skanus kazachų skanėstas buvo ruošiamas tik iškilmingoms progoms ir dideliems renginiams. Kazy buvo naudojamas svečiams pasitikti, ruošiamas per vestuves, gimtadienius ir pobūvius. Kazy iš arklienos buvo įprasta gaminti vėlyvą rudenį arba žiemą, kai buvo skerdžiami galvijai ir ruošiama mėsa žiemai. Dabar kazy yra kasdienio maisto produktas. Reikalingos mėsos galima nusipirkti bet kuriuo metų laiku ir praktiškai bet kurioje mėsos parduotuvėje. Paprastai mėsa ir riebalai į kazy dedami santykiu 70 % ir 30 %.
Gaminimo laikas
1740 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
29 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kazi Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Nuo mėsos nupjaukite riebalus ir supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Mėsą supjaustykite ilgomis maždaug žarnos storio juostelėmis.

Žingsnis 2

Kazi Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Išspauskite česnaką. Atskirame dubenyje sumaišykite druską, pipirus ir česnaką. Mišiniu įtrinkite mėsą ir riebalus. Palikite marinuotis šaldytuve 1 valandą.

Žingsnis 3

Kazi Žingsnis 3
Padarykite kazi. Tokią žarną tolygiai prikimškite mėsos ir riebalų. Gautą dešrą suriškite iš abiejų pusių. Dėkite ją į šaldytuvą 24 valandoms.

Žingsnis 4

Kazi Žingsnis 4
Išvirkite kazi. Įdėkite kazi į didelį puodą su šaltu vandeniu. Kai vanduo užvirs, dantų kraštų ir vidurio dešrą pradurkite dantų krapštuku. Virkite ant silpnos ugnies 3 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos