Publikavimo data: 2024-05-25
Kazylyk
Kazylyk primena naminę kraujinę dešrą. Tik žarnos įdarytos ne krauju ir pienu, o smulkinta arkliena ir riebalais. Šis patiekalas senovėje buvo labai populiarus tarp tiurkų klajoklių. Kazylyk gali būti kepamas, rūkomas, verdamas ir net kepamas. Geriau jį valgyti karštą, kitaip riebalai sukietės ir taps neskanūs. Verta paminėti, kad arklių mėsa laikoma pačia "švariausia" mėsa, nes arkliai itin išrankiai renkasi žolę, kurią ėda.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Mėsą ir riebalus supjaustykite plonais griežinėliais. Sumaišykite druską, pipirus, zirą ir kalendrą. Šiuo mišiniu užpilkite mėsą ir lašinius, uždenkite drėgna marle ir palikite marinuotis 4-5 val.
Žingsnis 2
Paruoškite žarnas. Vieną kraštą sutvirtinkite dviguba virvele. Pripildykite žarną marinuotos arklienos ir riebalų. Kitame gale suriškite siūlą.
Žingsnis 3
Paruoškite kazylyk. 2-3 vietose dantų krapštuku pradurkite žarną su mėsa. Įdėkite ją į šaltą vandenį, įjunkite ugnį. Užvirus virkite vidutinio stiprumo ugnyje 1-1,5 valandos.
Kategorijos