Publikavimo data: 2024-06-13
Kebabų pjaustymas
Cukinija yra universalus produktas, pasižymintis neutraliu skoniu, lengvai prižiūrimas, nebrangus ir iš jo galima pagaminti daugybę skanių patiekalų. Cukinijos kotletas būna neįtikėtinai sultingas, nes mėsa kepama ant cukinijos "pagalvės" ir po pomidorų bei sūrio "antklode". Taigi ji nesudega ir yra prisigėrusi pomidorų sulčių. Sūris darniai papildys patiekalą kreminėmis natomis. Jei recepte kiaulieną pakeisite vištienos krūtinėle, patiekalas pasirodys labai sveikas ir dietinis.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio apskritimais. Česnaką išspauskite per presą. Pomidorus supjaustykite apskritimais. Sutarkuokite kietąjį sūrį.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį gerai išmuškite, įtrinkite druska ir kiaulienos prieskoniais.
Žingsnis 3
Pagaminkite pirmąjį sluoksnį. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno sudėkite cukinijų sluoksnį. Sumaišykite varškę su česnaku ir užtepkite sūrį ant cukinijų.
Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Ant cukinijų dėkite sluoksnį mėsos, o ant mėsos - pomidorų. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos