Publikavimo data: 2025-08-18
Kefyre kepti vištienos sparneliai
Kefyre kepti vištienos sparneliai - švelnus ir sultingas patiekalas, kurį galima paruošti vakarienei arba pietums. Vištienos sparnelius papildo raudoni pomidorai ir traškūs svogūnai, kurie kepant tampa troškūs ir švelnaus skonio. Kefyro ir prieskonių marinatas, kuriame mėsa ne tik marinuojama, bet ir kepama, suteikia patiekalui išraiškingą pikantišką aromatą ir pikantišką pienišką skonį.
Žingsnis 1
Vištienos sparnelius sudėkite į gilų dubenį, suberkite apynius, rūkytą papriką, maltus juoduosius pipirus ir druską pagal skonį. Gerai išmaišykite. Tada sparnelius užpilkite kefyru ir palikite marinuotis 30 minučių. Marinatas suminkštins mėsą, o kepimo pabaigoje ji taps sultinga su traškia plutele.
Žingsnis 2
Po 30 minučių sudėkite vištienos sparnelius į kepimo indą. Užpilkite kefyru, kuriame buvo marinuota mėsa. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite žiedais. Sudėkite ant sparnelių.
Žingsnis 3
Nuplaukite pomidorus, supjaustykite juos apskritimais ir sudėkite ant svogūnų žiedų. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir likus 5 minutėms iki kepimo juo apibarstykite patiekalą. Sūris suteiks patiekalui pikantiško skonio. Sparnelius dėkite į 200 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių, kol iškeps. Išjunkite orkaitę, palikite dar 5 minutes ir patiekite.
Kategorijos