Kefyre kepti vištienos sparneliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kefyre kepti vištienos sparneliai

Kefyre kepti vištienos sparneliai - švelnus ir sultingas patiekalas, kurį galima paruošti vakarienei arba pietums. Vištienos sparnelius papildo raudoni pomidorai ir traškūs svogūnai, kurie kepant tampa troškūs ir švelnaus skonio. Kefyro ir prieskonių marinatas, kuriame mėsa ne tik marinuojama, bet ir kepama, suteikia patiekalui išraiškingą pikantišką aromatą ir pikantišką pienišką skonį.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Kefyre kepti vištienos sparneliai Žingsnis 1
Vištienos sparnelius sudėkite į gilų dubenį, suberkite apynius, rūkytą papriką, maltus juoduosius pipirus ir druską pagal skonį. Gerai išmaišykite. Tada sparnelius užpilkite kefyru ir palikite marinuotis 30 minučių. Marinatas suminkštins mėsą, o kepimo pabaigoje ji taps sultinga su traškia plutele.

Žingsnis 2

Kefyre kepti vištienos sparneliai Žingsnis 2
Po 30 minučių sudėkite vištienos sparnelius į kepimo indą. Užpilkite kefyru, kuriame buvo marinuota mėsa. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite žiedais. Sudėkite ant sparnelių.

Žingsnis 3

Kefyre kepti vištienos sparneliai Žingsnis 3
Nuplaukite pomidorus, supjaustykite juos apskritimais ir sudėkite ant svogūnų žiedų. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir likus 5 minutėms iki kepimo juo apibarstykite patiekalą. Sūris suteiks patiekalui pikantiško skonio. Sparnelius dėkite į 200 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių, kol iškeps. Išjunkite orkaitę, palikite dar 5 minutes ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos