Publikavimo data: 2025-08-18
Kefyre marinuota kiauliena
Kiauliena yra viena iš labiausiai paplitusių mėsos rūšių. Ji labai populiari, nes mėsa yra malonaus skonio, o už prieinamą kainą jos galima nusipirkti beveik bet kurioje parduotuvėje. Kiaulienos kumpyje yra didžiausias kiekis vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Svarbiausia, kad kiauliena būtų kokybiškai termiškai apdorota, nes žalios kiaulienos valgyti negalima.
Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą mažais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį arba puodą. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus. Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais ir sudėkite ant mėsos. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Užpilkite mėsą kefyru taip, kad jis visiškai padengtų mėsą. Dėkite į šaldytuvą marinuotis 180-300 minučių.
Žingsnis 3
Paruoštą mėsą su marinatu sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25-40 minučių. Priklausomai nuo mėsos kietumo ir orkaitės savybių, mėsą orkaitėje palaikykite dar 10-20 minučių. Iškepusią mėsą sudėkite į serviravimo lėkštę arba lėkštes.
Kategorijos