Publikavimo data: 2025-08-17
Kefyre troškinti šampinjonai ir kalakutienos filė
Kefyre troškinti grybai ir kalakutienos filė - švelnus, skanus ir maistingas patiekalas. Kalakutiena šiame recepte gaunasi sultinga ir minkšta. Šampinjonai patiekalui suteikia ryškų grybų skonį ir malonų anyžių aromatą. O kefyras, kuriame troškinami grybai ir mėsa, suteikia patiekalui švelnų pieno skonį.
Žingsnis 1
Grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite grybus į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir pakepinkite 3 minutes.
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Supilkite kubeliais supjaustytus svogūnus į troškintus grybus, pagal skonį pagardinkite pipirais, paprika ir druska. Išmaišykite ir ant vidutinės ugnies troškinkite 7 minutes.
Žingsnis 3
Kalakutienos filė nuplaukite, supjaustykite nedideliais griežinėliais ir sudėkite į keptuvę kartu su grybais ir svogūnais. Supilkite keptuvės turinį su kefyru, išmaišykite ir troškinkite patiekalą, kol kalakutiena visiškai iškeps, maždaug 15-20 minučių. Likus 5 minutėms iki kalakutienos paruošimo, smulkiai supjaustykite krapus ir sudėkite į patiekalą.
Kategorijos