Publikavimo data: 2025-08-18
Kefyre troškintos jautienos kepenys
Kefyre troškintos jautienos kepenys - skanus ir sotus antrasis patiekalas. Pagal šį receptą kepenys iš pradžių mirkomos piene, o tada troškinamos kefyre su svogūnais ir morkomis, pridedant prieskonių ir prieskoninių žolelių. Dėl tokio gaminimo būdo kepenys būna labai sultingos, švelnios ir pikantiško skonio. Aromatiniai prieskoniai ir garstyčios patiekalui suteikia aštrų skonį ir neįprastą pikantišką prieskonį.
Žingsnis 1
Jautienos kepenėles nuplaukite po tekančiu vandeniu, pašalinkite nuo jų plėvelę ir riebalus, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į gilų indą, užpilkite pienu. Kepenėles 2 valandas pamirkykite piene šaldytuve.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Po 2 valandų sudėkite kepenėles į sietelį, kad nuvarvėtų visas pienas. Kepkite svogūnus sausoje keptuvėje, kol taps permatomi, tada sudėkite kepenis ir kepkite 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Atskirame inde sumaišykite kefyrą, sojų padažą, dviejų rūšių garstyčias, karį, muskatą, maltus juoduosius pipirus ir druską pagal skonį. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoštą padažą supilkite į keptuvę su kepenimis. Morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į keptuvę, išmaišykite. Kepenėles troškinkite po uždaru dangčiu ant vidutinės ugnies apie 25-30 minučių, kol visiškai iškeps. Pabaigoje patiekalą pabarstykite smulkintais krapais ir petražolėmis.
Kategorijos