Publikavimo data: 2024-03-27
Kefyro blyneliai be sodos
Blyneliai - skanus, greitas ir universalus visiems pažįstamas patiekalas. Ar reikia pamaitinti šeimą pusryčiams, pagaminti greitą užkandį, ar patiekti desertą prie arbatos? Visiems šiems tikslams puikiai tiks blyneliai. Šiandien siūlome jums pasigaminti lietinius ant kefyro neįdedant sodos. Jei norite suteikti friketams šokolado skonį, 50 g kvietinių miltų pakeiskite kakavos milteliais. Vietoj kepimo sodos šiame recepte naudojama rauginimo priemonė, dėl kurios kepiniai tampa itin purūs.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite kefyrą, suberkite cukrų, druską, raugą ir įmuškite kiaušinius. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Persijotus miltus supilkite į mišinį keliais etapais, kiekvieną kartą kruopščiai išmaišydami dubens turinį. Išminkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją fritatų tešlą. Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol paruduos. Kad bulvytės būtų puresnės, galite jas kepti po dangčiu.
Kategorijos