Publikavimo data: 2025-08-17
Kefyro blyneliai su raudonaisiais serbentais ir obuoliais
Kefyro paplotėliai su raudonaisiais serbentais ir obuoliais - tai miltinis patiekalas iš kvietinių miltų, kiaušinių, kefyro ir cukraus, kepamas keptuvėje. Kefyras yra puikus tešlos ingredientas, nes suteikia kepiniams oro tekstūrą. Į šį patiekalą įeinantys sultingi obuoliai suteikia švelniai saldų skonį, o raudonųjų serbentų uogos - sodrią rūgštelę.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Kefyrą pašildykite mikrobangų krosnelėje arba puode ant ugnies, kol sušils. Šiltą kefyrą supilkite į gilų dubenį su kiaušiniais. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Tada į gilų dubenį dalimis suberkite persijotus kvietinius miltus. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Į paruoštą tešlą suberkite raudonųjų serbentų uogas ir supjaustytus obuolius ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą kepkite įkaitintoje keptuvėje, pateptoje augaliniu aliejumi, iš abiejų pusių, kol paruduos. Tam dideliu šaukštu imkite šiek tiek tešlos ir pilkite ją ant keptuvės, formuodami nedidelius apvalius paplotėlius. Keptuvę uždenkite dangčiu, kad apkepai geriau iškeptų.
Kategorijos