Publikavimo data: 2024-03-27
Kefyro blyneliai su soda
Kas gali būti maloniau nei ramūs sekmadienio pusryčiai su šeima? Tiesiog blynų pusryčiai visada yra laimėjimas kiekvienai šeimininkei. Šeimininkę traukia greitas paruošimas. O šeimos narius - skonių įvairovė. Juk blynai universaliai derinami su grietine, medumi, uogiene, sirupu, varške, kepenų paštetu.
Žingsnis 1
Supilkite kefyrą į gilų dubenį. Jis turėtų būti šiek tiek pašildytas, kad geriamoji soda su juo geriau reaguotų. Sumaišykite druską, sodą ir cukrų su kefyru.
Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinį ir suplakę supilkite kefyrą, tada dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į mišinį plona srovele suberkite 200 ml persijotų miltų. Jei tešla nepakankamai tiršta, įpilkite dar 50 ml. Tuomet kruopščiai išmaišykite, kad išbyrėtų visi gumuliukai ir tešla būtų vientisa ir tirštos grietinėlės konsistencijos.
Žingsnis 4
Stipriai išmaišykite tešlą, kad neliktų gumulėlių.
Žingsnis 5
Į gerai įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi šaukštais pilkite tešlą ir palikite kepti 1-2 minutes.
Žingsnis 6
Kai apkepas iš vienos pusės bus paruoštas, apverskite jį ir kepkite 1-2 minutes iš kitos pusės.
Žingsnis 7
Skanūs ir sotūs pusryčiai jau paruošti. Sukvieskite šeimą prie stalo ir palinkėkite malonaus apetito.
Kategorijos