Publikavimo data: 2025-08-20
Kefyro blyneliai su varške
Lietiniai, blyneliai ir sūrio pyragai - tai keptuvėje kepami plokštainiai iš neraugintos tešlos. Dažniausiai jie gaminami iš kvietinių miltų su pienu arba kefyru. Kepiniams, blynams ir sūrio pyragams gaminti labai svarbu rinktis aukščiausios rūšies miltus, kuriuose yra daug baltymų. Siūlome originalų lietinių su varške ant kefyro receptą. Jie gaunasi puresni už paprastus varškėčius, bet kartu daug sotesni už įprastus blynelius.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite cukrų ir kiaušinius, lengvai suplakite šakute arba plaktuvu. Į dubenį supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite plaktuvu arba mikseriu.
Žingsnis 2
Tada į dubenį sudėkite varškę. Jei ji sausa ir su dideliais gumulėliais, suplakite ją panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Suberkite sodą ir persijotus kvietinius miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Dalį kvietinių miltų galite pakeisti ryžių miltais arba kukurūzų miltais.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Į keptuvę dėkite maždaug 1-2 valgomuosius šaukštus tešlos ir suformuokite paplotėlius. Kepkite jas ant vidutinės ugnies apie 1-1,5 min. iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Kai sunaudosite daugiau augalinio aliejaus, įpilkite jo.
Kategorijos