Publikavimo data: 2024-05-25
Kelmai
Kuksu arba kuksi, kaip ją vadina "sovietiniai" korėjiečiai, yra šalta sriuba, į Rusiją atkeliavusi iš rytinių kaimynų. Patiekalas išgarsėjo tik XX a., nors pradėtas gaminti prieš 900 metų. Kuksi pagrindą sudaro ploni makaronai, įvairių daržovių rinkinys ir mėsa. Egzistuoja daugybė korėjietiško skanėsto receptų, o sriubos sudedamąsias dalis galite keisti pagal savo skonį ir pageidavimus.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Jautieną supjaustykite plonais griežinėliais. Į katilą įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite mėsą. Kai ji apkeps, dviem etapais sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus. Kai svogūnai pradės rausvėti, užpilkite mėsą verdančiu vandeniu. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrymą. Smulkiai supjaustykite kalendrų lapus. Į puodą supilkite šaltą vandenį iš šaldytuvo, įberkite druskos ir cukraus. Taip pat įpilkite sojų padažo, acto ir pipirų ir gerai išmaišykite. Į sūrymą sudėkite susmulkintas kalendras ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite kiaušinių blyną. Suplakite kiaušinius ir lengvai apkepkite juos keptuvėje. Tada juos atvėsinkite, supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su daržovėmis.
Žingsnis 4
Paruoškite kuksi sriubą. Į sriubos indą sudėkite makaronus. Ratu išdėliokite daržoves su keptais kiaušiniais ir jautiena. Užpilkite indą sūrymu.
Kategorijos