Publikavimo data: 2024-03-25
Kepenėlės grietinėlės padaže
Kepenys grietinėlės padaže keptuvėje yra neįprastas patiekalas, kurio receptas gana paprastas. Jame derinami vitaminai, mikroelementai ir antioksidantai. Šiam patiekalui geriau naudoti jautienos kepenis. Pasak mitybos specialistų, jos laikomos pačiomis naudingiausiomis ir saugiausiomis. Tačiau, kad patiekalas išeitų skanus, reikia atsakingai žiūrėti į jo pasirinkimą. Geros jautienos kepenys turėtų būti prinokusios vyšnios spalvos, o plytų atspalvis rodo, kad kepenys paseno ant prekystalio.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite svogūnus su lauro lapu, kol svogūnai taps auksiniai. Kol svogūnai kepa, paimkite polietileninį maišelį ir supilkite į jį miltus. Į šį maišelį sudėkite kepenų gabalėlius ir gerai pakratykite, kad kiekvienas gabalėlis apsiveltų miltais.
Žingsnis 2
Paruoštus kepenų gabalėlius sudėkite į keptuvę su kepintais svogūnais. Kepenėles kepkite 5 minutes ant didelės ugnies, kartais pamaišydami. Išimkite lauro lapą iš keptuvės ir jį išmeskite. Į keptuvę supilkite mikrobangų krosnelėje pašildytą grietinėlę, sudėkite grietinę, druską ir pipirus. Maišykite kepenėles, kol grietinė ir grietinėlė išsiskirs į vientisą padažą. Užvirinkite padažą, sumažinkite ugnį. Maišydami virkite kepenėles dar 5 minutes.
Kategorijos