Publikavimo data: 2024-09-22
Kepenų kepsnys su česnakais
Ar žinojote, kad 100 g virtų jautienos kepenų yra visų žmogaus organizmui reikalingų vitaminų paros kiekis? O jei toks vertingas produktas bus apkeptas su česnaku ir prieskoniais, jis bus labai minkštas, švelnus, sultingas, apskritai labai skanus. Paruoškite česnaku keptas kepenėles, nesigailėsite!
Žingsnis 1
Paruoštose jautienos kepenyse nedideliu peiliu padarykite pjūvius ir į kiekvieną jų įdėkite po skiltelę česnako. Sudėkite į dubenį, uždenkite dangčiu ir palikite valandai. Dabar kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite miltus į dubenį ir apvoliokite juose kiekvieną jautienos gabalėlį. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite kepenėlių gabalėlius ir kepkite iš pradžių ant vidutinės ugnies (nepamirškite pamaišyti), o paskui ant silpnos ugnies, uždenkite dangčiu. Neperkepkite, kitaip patiekalas taps kietas.
Kategorijos