Publikavimo data: 2024-04-02
Kepenų kotletai
Kepenų kotletai yra labai sultingas ir skanus patiekalas. Kepenų kotletų receptas paprastas, tačiau turi pagrindinę paslaptį: prieš kepant kepenys turi būti pamirkytos piene, kad būtų pašalintas jų kartumas. Jautienos kepenų kotletus kepkite keptuvėje, apvoliodami juos tešloje. Toks gaminimo būdas išsaugo patiekalo sultingumą net ir kitą dieną. Atidžiai apsvarstykite jautienos kepenų pasirinkimą. Jų galiojimo laikas - tik 48 valandos. Įvertinkite produkto spalvą ir kvapą.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Nuo kepenų, pamirkytų piene, nuimkite viršutinę plėvelę. Supjaustykite kepenis 1 cm storio griežinėliais. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepenų griežinėlius pamirkykite miltuose. Kiekvieną gabalėlį per maistinę plėvelę išmuškite virtuviniu plaktuvu. Kepenys yra labai švelnios, todėl stenkitės nesuplėšyti skaidulų. Kepenėles dar kartą pamirkykite miltuose.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, druską ir pipirus. Supjaustykite svogūną žiedais.
Žingsnis 3
Paruoškite kepenų kotletus. Įmerkite kotletus į tešlą. Dėkite ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi. Kepkite po 3-4 minutes iš abiejų pusių. Kai visi kotletai iškeps, į keptuvę sudėkite svogūnus ir juos pakepinkite. Į keptuvę ant svogūnų sudėkite kotletus. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 10 minučių.
Kategorijos