Publikavimo data: 2024-04-09
Kepenų kotletai
Rinkdamiesi kepenis apžiūrėkite gaminį, jo paviršius turi būti blizgus ir drėgnas. Šviežios kepenys yra bordo spalvos. Kad kiaulienos kepenys nebūtų karčios, jas reikia 2 valandas mirkyti piene arba vandenyje, kas valandą keičiant vandenį. O kad kepenys būtų minkštos, kepkite jas nesūdytas, sūdykite pačioje kepimo pabaigoje. Jei kepenys pasirodė kietos, galima įpilti grietinės arba padažo ir pusvalandį troškinti ant silpnos ugnies. Kaip paruošti kiaulienos kepenėlių kotletus - receptas žingsnis po žingsnio.
Žingsnis 1
Išminkykite faršą. Į faršą įmuškite žalią vištienos kiaušinį. Taip pat į dubenį su kepenų faršu įberkite pipirų, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą grietinės ir 2 valgomuosius šaukštus miltų. Sumaišykite ingredientus į vientisą masę. Kepenų kotletams skirtas įdaras bus blynų tešlos konsistencijos. Palikite faršą 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Iškepkite kepenėlių kotletus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir šaukštu iš kepenų faršo padarykite nedidelius kotletukus. Kiaulienos kepenėlių kotletukus kepkite apie 2 minutes iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Troškinkite kepenų kotletus. Kai visi kotletai iškeps, sudėkite juos į keptuvę. Į keptuvę su kotletais įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens ir druskos. Tada keptuvę uždenkite dangčiu ir 5-10 minučių troškinkite kotletus ant silpnos ugnies.
Kategorijos