Kepenų paplotėliai su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kepenų paplotėliai su grietine

Kepenų paplotėliai puikiai tinka tiems, kurie nori paįvairinti savo mitybą. Receptas gerokai skiriasi nuo įprastų tradicinių kepsnelių, tačiau jų skonis labai neįprastas ir skanus. Šį patiekalą galima ruošti kaip pagrindinį patiekalą prie šviežių salotų arba košės.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepenų paplotėliai su grietine Žingsnis 1
Supilkite manų kruopas į dubenį su kepenimis ir gerai išmaišykite, kad kruopos pasiskirstytų po visus gabalėlius, ir palikite kepenis 30 min. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir suberkite morkas bei svogūnus. Kepkite daržoves, kol iškeps.

Žingsnis 2

Kepenų paplotėliai su grietine Žingsnis 2
Ant kepenų supilkite virtus svogūnus ir morkas ir viską išmaišykite. Įmaišykite žalius kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Viską sumaišykite iki skystos tešlos. Jei ji per skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Gerai įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi.

Žingsnis 3

Kepenų paplotėliai su grietine Žingsnis 3
Iš tešlos šaukštu suformuokite apvalius paplotėlius. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Paruoštas bulvytes dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės ir leiskite aliejaus pertekliui nubėgti. Po to patiekalą patiekite gražioje lėkštėje su grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos