Publikavimo data: 2024-06-15
Kepenų paplotėliai su grietine
Kepenų paplotėliai puikiai tinka tiems, kurie nori paįvairinti savo mitybą. Receptas gerokai skiriasi nuo įprastų tradicinių kepsnelių, tačiau jų skonis labai neįprastas ir skanus. Šį patiekalą galima ruošti kaip pagrindinį patiekalą prie šviežių salotų arba košės.
Žingsnis 1
Supilkite manų kruopas į dubenį su kepenimis ir gerai išmaišykite, kad kruopos pasiskirstytų po visus gabalėlius, ir palikite kepenis 30 min. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir suberkite morkas bei svogūnus. Kepkite daržoves, kol iškeps.
Žingsnis 2
Ant kepenų supilkite virtus svogūnus ir morkas ir viską išmaišykite. Įmaišykite žalius kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Viską sumaišykite iki skystos tešlos. Jei ji per skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Gerai įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Iš tešlos šaukštu suformuokite apvalius paplotėlius. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Paruoštas bulvytes dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės ir leiskite aliejaus pertekliui nubėgti. Po to patiekalą patiekite gražioje lėkštėje su grietine.
Kategorijos