Kepenų paplotėliai su morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Kepenų paplotėliai su morkomis

Kepiniai ruošiami labai paprastai. Šiame recepte naudojamos jautienos kepenys, bet galite naudoti bet ką, kas jums patinka. Patiekite šias bulvytes kaip atskirą patiekalą arba kartu su garnyru. Prie kepenėlių paplotėlių labai tinka bulvių košė ir grietinės bei česnakų padažas.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepenų paplotėliai su morkomis Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūnus. Norėdami supjaustyti svogūnus be ašarų, įdėkite juos porai minučių į šaldiklį.

Žingsnis 2

Kepenų paplotėliai su morkomis Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia arba smulkia tarka.

Žingsnis 3

Kepenų paplotėliai su morkomis Žingsnis 3
Smulkiai susmulkinkite česnaką arba išspauskite jį per česnakų presą.

Žingsnis 4

Kepenų paplotėliai su morkomis Žingsnis 4
Jautienos kepenis supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 5

Kepenų paplotėliai su morkomis Žingsnis 5
Kepenėles, vištienos kiaušinį, miltus ir česnaką sudėkite į trintuvą. Sumaišykite visus produktus iki vientisos masės. Vietoj blenderio galite naudoti mėsmalę.

Žingsnis 6

Kepenų paplotėliai su morkomis Žingsnis 6
Svogūnus ir morkas 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje ir suberkite į kepenėlių tešlą. Tešlą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Žingsnis 7

Kepenų paplotėliai su morkomis Žingsnis 7
Ant ugnies pastatykite keptuvę su aliejumi. Kai tik aliejus pradės šnypšti, sudėkite ant jo tešlą.

Žingsnis 8

Kepenų paplotėliai su morkomis Žingsnis 8
Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių kelias minutes ant mažos ugnies.

Žingsnis 9

Kepenų paplotėliai su morkomis Žingsnis 9
Papuoškite paplotėlius šviežiomis žolelėmis ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos