Publikavimo data: 2024-03-26
Kepenų paplotėliai su morkomis
Kepiniai ruošiami labai paprastai. Šiame recepte naudojamos jautienos kepenys, bet galite naudoti bet ką, kas jums patinka. Patiekite šias bulvytes kaip atskirą patiekalą arba kartu su garnyru. Prie kepenėlių paplotėlių labai tinka bulvių košė ir grietinės bei česnakų padažas.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūnus. Norėdami supjaustyti svogūnus be ašarų, įdėkite juos porai minučių į šaldiklį.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia arba smulkia tarka.
Žingsnis 3
Smulkiai susmulkinkite česnaką arba išspauskite jį per česnakų presą.
Žingsnis 4
Jautienos kepenis supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 5
Kepenėles, vištienos kiaušinį, miltus ir česnaką sudėkite į trintuvą. Sumaišykite visus produktus iki vientisos masės. Vietoj blenderio galite naudoti mėsmalę.
Žingsnis 6
Svogūnus ir morkas 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje ir suberkite į kepenėlių tešlą. Tešlą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 7
Ant ugnies pastatykite keptuvę su aliejumi. Kai tik aliejus pradės šnypšti, sudėkite ant jo tešlą.
Žingsnis 8
Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių kelias minutes ant mažos ugnies.
Žingsnis 9
Papuoškite paplotėlius šviežiomis žolelėmis ir patiekite.
Kategorijos