Publikavimo data: 2024-04-28
Kepenų ritinys
Kepenų vyniotinis lengvai paruošiamas iš turimų produktų. Šis originalus patiekalas papuoš bet kokį šventinį stalą. Kad kepenėlių suktinukas būtų švelnaus skonio, svarbu rinktis šviežias jautienos, kiaulienos arba vištienos kepenėles.
Žingsnis 1
Išvirkite kepenis. Įdėkite kepenis į verdantį pasūdytą vandenį. Subproduktą virkite, kol jis bus paruoštas. Jautienos kepenys verdamos 40-45 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Svogūnus ir morkas 10 minučių pakepinkite augaliniame aliejuje. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Padarykite ritinio pagrindą. Išimkite virtas kepenis iš vandens ir kartu su kepintomis daržovėmis suberkite jas į blenderio dubenį. Malkite tol, kol susidarys vientisa masė. Sudėkite sviestą. Vėl sumaišykite blenderiu. Ant stalo išklokite foliją. Patepkite ją augaliniu aliejumi. Paskleiskite tolygų kepenų pašteto sluoksnį. Ant jo 1-2 cm nuo krašto užpilkite tarkuoto sūrio. Lėtai ir atsargiai susukite vyniotinį su folija, užlenkdami kraštus į save. Padėkite patiekalą 3 valandoms į šaltą vietą. Po to atsargiai nuimkite foliją.
Kategorijos