Publikavimo data: 2024-01-06
Kepimas puoduose su vištiena receptas
Keraminiuose ar moliniuose induose ruošti patiekalai visada skanūs. Ypatingo dėmesio nusipelno puoduose kepta vištiena su bulvėmis. Kepimui galite naudoti bet kurią vištienos dalį. Puodai pripildomi ingredientais, o tada dedami į orkaitę. Tokį patiekalą paruošti visai nesudėtinga. O patiekalas gaunasi labai įspūdingas. Juk nereikia ingredientų išimti iš puodų ir perkelti į kitus patiekalus.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves, morkas ir svogūnus. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o bulves - vidutinio dydžio gabalėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Mėsą nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Nuplaukite ir peiliu susmulkinkite krapus papuošimui. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti kepsnį su vištiena ir bulvėmis. Tam paimkite gilų dubenį ir sudėkite į jį visas daržoves. Žalumynų dėti nebūtina. Įberkite druskos, prieskonių, pomidorų pastos ir majonezo. Sumaišykite. naudokite pirštines, kad sumaišius ingredientus nereikėtų plauti rankų.
Žingsnis 3
Pasirūpinkite viščiuku. Jei nėra grietinės, mėsą galite patepti majonezu.
Žingsnis 4
Sudėkite daržoves į švarius puodus. Ant viršaus sudėkite vištienos gabalėlius. Į kiekvieną puodą įpilkite po 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Uždenkite dangčiais. Dėkite į orkaitę.
Žingsnis 5
Baigti gaminti. Tam patiekalą kepkite 45 minutes.
Žingsnis 6
Kad patiekalas būtų gražus ir veiksmingas, reikės šviežių žolelių. Atidarykite puodus, pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir padėkite ant stalo. Kepinio nereikia perkelti į kitą lėkštę.
Kategorijos