Publikavimo data: 2025-08-20
Kepinys su kiauliena puode "Dymlyama"
Dymlyama yra labai lengvai pagaminamas patiekalas, mėgstamas mūsų šeimoje. Jį galima virti moliniame puode, katiliuke, puode storu dugnu ar net keptuvėje. Taip ruošiama mėsa būna labai sultinga ir minkšta, o visos daržovės tiesiog tirpsta burnoje, išmirkytos pomidorų sultyse, svieste ir prieskonių aromatuose.
Žingsnis 1
Dabar reikia paruošti mėsą: supjaustykite ją porcijomis ir kepkite keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies 10 minučių (retkarčiais pamaišydami). Sudėkite mėsą į puodą, įpilkite 150 ml vandens ir šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 2
Ant iškeptos mėsos sluoksniais sudėkite smulkiai supjaustytas bulves, tada kopūstus, svogūnus ir morkas. Kai visi sluoksniai bus sudėti į puodą, pasūdykite, įberkite prieskonių, įdėkite gabalėlių sviesto, supilkite pomidorų sultis ir viršų papuoškite žolelėmis.
Žingsnis 3
Paruošimas: įdėkite puodą į 220 laipsnių temperatūros orkaitę 1 valandai. Pasibaigus laikui, išjunkite orkaitę ir palikite patiekalą dar 15 minučių. Voila, patiekalas paruoštas! Jį galite patiekti į stalą.
Kategorijos