Publikavimo data: 2024-02-04
Kepkite katile receptas
Kepsnys buvo toks populiarus patiekalas daugelyje šalių, kad Anglijos karalius Karolis II, vos jo paragavęs, suteikė jam kilmingumo titulą. Nuo to laiko praėjo keli šimtmečiai, o daugelyje virtuvių titulinis kepsnys vis dar ruošiamas katiluose. Žinoma, laikui bėgant receptas keitėsi. Šiandien yra daugybė šio patiekalo variantų: kepsnys su vištiena puoduose, su grybais arba kepta kiauliena su bulvėmis katile.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves, o filė supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite griežinėliais, medžioklės dešreles - pailgais griežinėliais, svogūnus - žiedais, o paprikas - šiaudeliais. Susmulkinkite česnaką ir krapus.
Žingsnis 3
Keptuvės šonus patepkite augaliniu aliejumi ir 10 minučių kepkite bulves. Kai tik bulvių griežinėliai pradės auksuoti, juos pasūdykite, įberkite ciberžolės, išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių. Tada išimkite bulves iš katilo. bulvės turėtų būti sūdytos, kai jos taps auksinės spalvos. Tada jos išliks traškios.
Žingsnis 4
Į puodą įpilkite dar šiek tiek augalinio aliejaus ir lengvai apkepkite svogūną bei papriką, tada sudėkite vištienos filė, viską pagardinkite hmeli-suneli, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Bulves grąžinkite į katilą, sudėkite česnaką, krapus ir dar kartą viską išmaišykite.
Žingsnis 6
Kepkite kepsnį dar 5 minutes. Likus minutei iki kepsnio pabaigos sudėkite medžioklines dešreles.
Kategorijos