Kepkite katile receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kepkite katile receptas

Kepsnys buvo toks populiarus patiekalas daugelyje šalių, kad Anglijos karalius Karolis II, vos jo paragavęs, suteikė jam kilmingumo titulą. Nuo to laiko praėjo keli šimtmečiai, o daugelyje virtuvių titulinis kepsnys vis dar ruošiamas katiluose. Žinoma, laikui bėgant receptas keitėsi. Šiandien yra daugybė šio patiekalo variantų: kepsnys su vištiena puoduose, su grybais arba kepta kiauliena su bulvėmis katile.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepkite katile receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves, o filė supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Kepkite katile receptas Žingsnis 2
Bulves supjaustykite griežinėliais, medžioklės dešreles - pailgais griežinėliais, svogūnus - žiedais, o paprikas - šiaudeliais. Susmulkinkite česnaką ir krapus.

Žingsnis 3

Kepkite katile receptas Žingsnis 3
Keptuvės šonus patepkite augaliniu aliejumi ir 10 minučių kepkite bulves. Kai tik bulvių griežinėliai pradės auksuoti, juos pasūdykite, įberkite ciberžolės, išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių. Tada išimkite bulves iš katilo. bulvės turėtų būti sūdytos, kai jos taps auksinės spalvos. Tada jos išliks traškios.

Žingsnis 4

Kepkite katile receptas Žingsnis 4
Į puodą įpilkite dar šiek tiek augalinio aliejaus ir lengvai apkepkite svogūną bei papriką, tada sudėkite vištienos filė, viską pagardinkite hmeli-suneli, pipirais ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Kepkite katile receptas Žingsnis 5
Bulves grąžinkite į katilą, sudėkite česnaką, krapus ir dar kartą viską išmaišykite.

Žingsnis 6

Kepkite katile receptas Žingsnis 6
Kepkite kepsnį dar 5 minutes. Likus minutei iki kepsnio pabaigos sudėkite medžioklines dešreles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos