Publikavimo data: 2025-08-18
Kepkite puoduose orkaitėje
Pagal šį receptą paruoštas kepsnys yra neįtikėtinai minkštas ir sotus.
Žingsnis 1
Vištienos šlaunelių filė nuplaukite, nulupkite odą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įdėkite 2 arbatinius šaukštelius paprikos, 2 arbatinius šaukštelius džiovintų česnakų, 5 g druskos, išmaišykite ir atidėkite marinuotis.
Žingsnis 2
Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais. Įberkite 7 g druskos, 2 žiupsnelius juodųjų pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves. Supjaustykite jas ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, galiausiai įdėkite 1 arbatinį šaukštelį paprikos ir 1 arbatinį šaukštelį džiovintų česnakų.
Žingsnis 4
Bulves lygiomis dalimis paskleiskite į puodus.
Žingsnis 5
Ant viršaus sudėkite filė.
Žingsnis 6
Sudėkite keptas daržoves.
Žingsnis 7
Į kiekvieną puodą įdėkite po gabalėlį sviesto ir 0,25 puodelio vandens. Uždėkite dangčius ir dėkite į šaltą orkaitę. Įjunkite 200 laipsnių temperatūros orkaitę režimu "Iš viršaus į apačią" ir palikite patiekalą kepti pusantros valandos.
Kategorijos