Publikavimo data: 2024-02-04
Kepkite puoduose orkaitėje receptas
Anksčiau kepsnys su mėsa buvo kepamas orkaitėje, kurioje buvo maksimaliai įkaitęs. Dabar jį ruošiame orkaitėje, bet jis bus ne ką prastesnis: svarbiausia pasirinkti visus tinkamus ingredientus! Žingsnis po žingsnio kepsnio puoduose su mėsa ir bulvėmis receptas perduodamas iš kartos į kartą, todėl jame nuolat atsiranda kažkas naujo. Mūsų atveju tai mocarela ir saldžioji paprika.
Žingsnis 1
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, svogūną susmulkinkite, o morkas stambiai sutarkuokite. Nulupkite paprikas ir supjaustykite jas nedideliais kubeliais arba juostelėmis, o pomidorus - pusžiedžiais. Smulkiai sutarkuokite mocarelą.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite Provanso žolelių ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 3
Į puodus sluoksniais sudėkite ingredientus: bulves (lengvai pasūdykite, papildykite sviestu ir grietine), morkas, paprikas, pomidorus (taip pat pasūdykite), svogūnus ir marinuotą mėsą. Viską gausiai aptepkite grietine.Kad morkos būtų minkštesnės, iš anksto jas 10-15 minučių pavirkite pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 4
Į puodus supilkite vandenį (sultinį), kad būtų lygus paskutiniam sluoksniui, uždenkite dangčiais ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Po 30-35 min. nuimkite dangčius, apibarstykite sūriu ir kepkite dar 30 min.
Žingsnis 5
Pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite.
Kategorijos