Publikavimo data: 2024-06-15
Kepsnys greitpuodyje
Kotletus slėginėje keptuvėje paruošti taip pat lengva, kaip ir keptuvėje. Dauguma slėginių viryklių turi kepimo režimą. Patiekalą galima kepti aliejuje atidarius dangtį. Kadangi kotletai bus kepami giliame dubenyje, naudokite žnyples arba menteles ilgomis rankenomis, kad apversdami mėsą nenusidegintumėte. Šiame recepte slėginiame puode kotletai pirmiausia marinuojami, o tada kepami traškioje duonelėje. Gauta mėsa yra labai skani ir minkšta.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Pomidorą sudėkite į trintuvą kartu su česnaku ir svogūnu. Sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite sojų padažo ir garstyčių. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Mėsos gabalėlius sudėkite į celofaninį maišelį. Vieną ir kitą pusę lengvai apskrudinkite.
Žingsnis 3
Marinuokite kiaulieną. Pusę marinato supilkite į platų indą. Įdėkite kiaulieną ir užpilkite likusiu marinatu. 30-40 minučių palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 4
Paruoškite kotletus slėginiame puode. Sumaišykite sezamo sėklas, apynius, miltus ir druską. Apvoliokite kotletus džiūvėsėliuose. Į keptuvę įpilkite aliejaus. Nustatykite 175 laipsnių temperatūros programą "Kepimas". Sudėkite kotletus į įkaitintą aliejų. Kepkite iš vienos pusės 2-3 minutes. Tada tiek pat laiko kepkite iš kitos pusės.
Kategorijos