Kepsnys ir bulvės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Kepsnys ir bulvės

Bulvių kepsnys - vegetariškas patiekalas, kurį sudaro bulvės, svogūnai, morkos ir kukurūzai. Keptas bulvių kepsnys būna labai švelnus, su rausva, apetitą žadinančia plutele. Šį patiekalą galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos. Sultingas kukurūzų faršas savo skoniu nustebins ne tik suaugusiuosius, bet ir vaikus. Į dietinį valgiaraštį galima įtraukti neįprastą daržovių patiekalą. Jame yra daug vitaminų ir mažiausiai kalorijų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepsnys ir bulvės Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną. Nulupkite morkas ir bulves nuo odelės ir sutarkuokite jas stambia tarka.

Žingsnis 2

Kepsnys ir bulvės Žingsnis 2
Paruoškite svogūnus. Kepkite svogūnus keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps skaidrūs, 3-4 minutes, maišydami.

Žingsnis 3

Kepsnys ir bulvės Žingsnis 3
Paruoškite kepsnį. Svogūną, morkas ir bulves sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Suformuokite 3 plokštainį, į kiekvieno plokštainio vidurį įdėkite po 1 šaukštelį kukurūzų. Iš plokštainio suformuokite kepsnio formą. Lėkštę pabarstykite miltais ir apvoliokite kepsnelius miltuose. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies kepkite paplotėlius 3-4 minutes, kol paruduos iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos