Publikavimo data: 2024-04-28
Kepsnys ir bulvės
Bulvių kepsnys - vegetariškas patiekalas, kurį sudaro bulvės, svogūnai, morkos ir kukurūzai. Keptas bulvių kepsnys būna labai švelnus, su rausva, apetitą žadinančia plutele. Šį patiekalą galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos. Sultingas kukurūzų faršas savo skoniu nustebins ne tik suaugusiuosius, bet ir vaikus. Į dietinį valgiaraštį galima įtraukti neįprastą daržovių patiekalą. Jame yra daug vitaminų ir mažiausiai kalorijų.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną. Nulupkite morkas ir bulves nuo odelės ir sutarkuokite jas stambia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite svogūnus. Kepkite svogūnus keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps skaidrūs, 3-4 minutes, maišydami.
Žingsnis 3
Paruoškite kepsnį. Svogūną, morkas ir bulves sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Suformuokite 3 plokštainį, į kiekvieno plokštainio vidurį įdėkite po 1 šaukštelį kukurūzų. Iš plokštainio suformuokite kepsnio formą. Lėkštę pabarstykite miltais ir apvoliokite kepsnelius miltuose. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies kepkite paplotėlius 3-4 minutes, kol paruduos iš abiejų pusių.
Kategorijos