Kepsnys kreminiame marinate pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kepsnys kreminiame marinate

Kad jautienos kepsnys būtų minkštesnis, virkite mėsą kreminiame marinate. Yra apie dešimt kepsnių iš nugarinės rūšių. Viskas priklauso nuo to, iš kurios skerdenos dalies išpjauta mėsa: tornado, filet mignon, clab steak, sijono kepsnys ir kt. Nereikliausiu ruošiant maistą ir optimaliausiu pagal riebalų kiekį ir sultingumą laikomas iš jaučio šonkaulių dalies išpjautas ribiniu kepsnys. Tai ištisas mėsos gabalas be kaulų su plonais riebalų sluoksniais, kuris tinkamai iškeptas tiesiog tirpsta burnoje.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
16 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Kepsnys kreminiame marinate Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Iš abiejų pusių pabarstykite gabalėlius druska ir pipirais. Dubenyje sumaišykite imbierą, česnaką, sviestą, žaliuosius ir šviežiai maltus pipirus bei druską. Šiame mišinyje marinuokite mėsą. Palikite ją mirkti 2 valandas.

Žingsnis 2

Kepsnys kreminiame marinate Žingsnis 2
Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite. Sudėkite mėsą į keptuvę ir nuvalykite marinato perteklių. Kepkite, kol kepsniai iškeps, 6-7 minutes, kas 1,5 minutės apversdami. Sudėkite mėsą į lėkštę, uždenkite folija. Palikite atvėsti 7-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, Islandija, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, kepsniai, jautienos kepsniai, be bendrų alergenų, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos