Publikavimo data: 2024-06-08
Kepsnys kreminiame marinate
Kad jautienos kepsnys būtų minkštesnis, virkite mėsą kreminiame marinate. Yra apie dešimt kepsnių iš nugarinės rūšių. Viskas priklauso nuo to, iš kurios skerdenos dalies išpjauta mėsa: tornado, filet mignon, clab steak, sijono kepsnys ir kt. Nereikliausiu ruošiant maistą ir optimaliausiu pagal riebalų kiekį ir sultingumą laikomas iš jaučio šonkaulių dalies išpjautas ribiniu kepsnys. Tai ištisas mėsos gabalas be kaulų su plonais riebalų sluoksniais, kuris tinkamai iškeptas tiesiog tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Iš abiejų pusių pabarstykite gabalėlius druska ir pipirais. Dubenyje sumaišykite imbierą, česnaką, sviestą, žaliuosius ir šviežiai maltus pipirus bei druską. Šiame mišinyje marinuokite mėsą. Palikite ją mirkti 2 valandas.
Žingsnis 2
Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite. Sudėkite mėsą į keptuvę ir nuvalykite marinato perteklių. Kepkite, kol kepsniai iškeps, 6-7 minutes, kas 1,5 minutės apversdami. Sudėkite mėsą į lėkštę, uždenkite folija. Palikite atvėsti 7-10 minučių.
Kategorijos