Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su abrikosais
abrikosai - tai džiovintų abrikosų, maistingų ir labai sveikų džiovintų vaisių, puselės. Įdomu tai, kad abrikosų medis pirmą kartą buvo pradėtas auginti Kinijoje, iš kur vėliau išplito po visą pasaulį. Kotletas su abrikosais yra švelnus mėsos patiekalas, gaminamas iš jautienos filė, džiovintų vaisių ir svogūnų, kurie mėsai suteikia sultingumo. Šiame patiekale yra daug lengvai virškinamų angliavandenių, vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletams skirtą maistą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkintą svogūną. Kepkite daržoves kelias minutes, kol atsiras auksinė plutelė. Abrikosus supjaustykite gabaliukais, o mėsą iš abiejų pusių įtrinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus su abrikosais. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentinio popieriaus lakštu. Ant kepimo skardos sudėkite jautienos kotletus, pabarstykite juos rozmarinais. Tuomet ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite keptų svogūnų ir džiovintų vaisių. Pabarstykite kotletus tarkuotu sūriu. Kepkite kotletus orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos