Publikavimo data: 2024-06-15
Kepsnys su agurkais
Kotletas su kornišonais - tai idėja sočiai vakarienei. Patiekalui gaminti geriau rinktis liesą mėsą. Puikiai tiks jautienos nugarinė. Ant kokybiškos nugarinės turi būti plėvelė, o pati mėsa - puri, su stambiais pluoštais. Jautienos išpjovą pirmiausia reikia pamarinuoti, o tada termiškai apdoroti. Mėsa kepama orkaitėje su agurkų padažu. Gerai, jei jie yra namuose sūdyti.
Žingsnis 1
Marinuokite jautieną. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, šiek tiek pasūdykite. Įtrinkite garstyčiomis, druska ir pipirais ir palikite bent 1 valandą.
Žingsnis 2
Kol mėsa marinuojama, paruoškite likusius ingredientus. Baltąjį svogūną supjaustykite plonais žiedais. Agurkų padažui smulkiai supjaustykite agurkus, česnaką, petražoles ir krapus. Susmulkintus produktus sudėkite į dubenį, supilkite grietinę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus su agurkais. Marinuotus kotletus sudėkite ant kepimo skardos, užpilkite truputį karšto vandens, ant viršaus sudėkite svogūnų žiedus ir 30 min. pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Praėjus šiam laikui, kotletus aptepkite agurkų padažu, apibarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos