Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su alyvuogėmis
Kotletai su alyvuogėmis - labai aromatingas patiekalas su sodriu padažu. Alyvuogės mėsai suteikia pikantiško rūgštumo. Petražolės suteikia lengvo rūgščiai saldaus skonio. Baltas sausas vynas puikiai dera su visais ingredientais. Šį patiekalą galima gaminti ne tik iš kiaulienos, bet ir iš jautienos, kalakutienos ar vištienos. Kiekvienu atveju mėsos troškinimo laikas bus skirtingas. Šį patiekalą galima patiekti su ryžiais kaip garnyru, tačiau kotletus galima patiekti ir tiesiog su šviežia duona, šiek tiek padžiovinta keptuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Nugarinę supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį išmuškite plaktuvu, pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sudėkite alyvuoges, česnaką ir petražoles ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Formos ritiniai. Ant kiekvieno kotleto dėkite po 1-2 šaukštus įdaro. Suvyniokite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.
Žingsnis 4
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sviestą. Kepkite kotletus po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Supilkite vyną ant mėsos ir troškinkite 5 minutes. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 10 minučių.
Kategorijos