Kepsnys su alyvuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kepsnys su alyvuogėmis

Kotletai su alyvuogėmis - labai aromatingas patiekalas su sodriu padažu. Alyvuogės mėsai suteikia pikantiško rūgštumo. Petražolės suteikia lengvo rūgščiai saldaus skonio. Baltas sausas vynas puikiai dera su visais ingredientais. Šį patiekalą galima gaminti ne tik iš kiaulienos, bet ir iš jautienos, kalakutienos ar vištienos. Kiekvienu atveju mėsos troškinimo laikas bus skirtingas. Šį patiekalą galima patiekti su ryžiais kaip garnyru, tačiau kotletus galima patiekti ir tiesiog su šviežia duona, šiek tiek padžiovinta keptuvėje.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepsnys su alyvuogėmis Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Nugarinę supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį išmuškite plaktuvu, pabarstykite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Kepsnys su alyvuogėmis Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sudėkite alyvuoges, česnaką ir petražoles ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Kepsnys su alyvuogėmis Žingsnis 3
Formos ritiniai. Ant kiekvieno kotleto dėkite po 1-2 šaukštus įdaro. Suvyniokite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.

Žingsnis 4

Kepsnys su alyvuogėmis Žingsnis 4
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sviestą. Kepkite kotletus po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Supilkite vyną ant mėsos ir troškinkite 5 minutes. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos