Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su bulvėmis
Karštus švelnios kiaulienos kotletus galima kepti kartu su garnyru, papildant minkštą mėsą auksiniu tarkuotų bulvių "sluoksniu". Šis kotletų su bulvėmis gaminimo būdas savo originalumu labai skiriasi nuo tradicinio kepimo orkaitėje. Be to, traškios apkeptos bulvės įsigeria į šiltas aromatingas mėsos sultis ir įgauna nepamirštamą skonį bei unikalią struktūrą, o išorėje išlieka apkepusios, o viduje - minkštos.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną 4-5 mm storio kepsniais, sudėkite ant darbo paviršiaus, uždenkite maistine plėvele arba įdėkite į maišelį ir iš abiejų pusių sumuškite virtuviniu plaktuku. Mėsą iš abiejų pusių pasūdykite 0,5 šaukštelio druskos ir papipirinkite puse pipirų mišinio.
Žingsnis 2
Paruoškite bulves. Bulves sutarkuokite ant vidutinės tarkavimo formos tarkos. Į gilų dubenį sudėkite grietinę, vištienos kiaušinius, tarkuotas bulves, likusią druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepkite kotletus su bulvėmis. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Ant įkaitusios keptuvės dėkite kotletus, ant kiekvieno mėsos gabalėlio tolygiai dėkite bulvių, grietinės ir kiaušinių mišinį. Kepkite mėsą iš vienos pusės ant vidutinės ugnies 6-7 minutes, tada atsargiai apverskite kotletus ir kepkite iš kitos pusės su bulvėmis dar 10-12 minučių, kol apskrus.
Kategorijos