Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su grikiais
Kiaulienos kotletai su grikiais - puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, kai mėsa ir garnyras ruošiami beveik vienu metu, taip sutaupant daug laiko ir pastangų. Nepaisant to, kad kotletus reikia iš anksto apkepti keptuvėje, jie bus kepami orkaitėje, troškinami kartu su grikių kruopomis ir daržovėmis. O grikių kruopos, mirkytos mėsos ir daržovių sultyse, pasirodys visiškai kitokios nei įprastai gaminant ant viryklės, tačiau daug skanesnės, sotesnės ir aromatingesnės.
Žingsnis 1
Paruoškite ir iškepkite mėsą. Kiaulieną supjaustykite vienodo storio maždaug 1-2 cm storio kepsniais. Mėsą pagardinkite mediniu plaktuku ir įtrinkite 0,5 šaukštelio druskos ir juodųjų pipirų. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kotletus ant didelės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka, o česnaką smulkiai sukapokite arba išspauskite per presą. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėkite svogūnus ir česnakus ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 min. Tada sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite dar 4-5 min.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus su grikiais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant formos dugno sudėkite pusę morkų ir svogūnų kepsnio, o ant viršaus tolygiu sluoksniu paskleiskite grikių kruopas. Ant grikių užberkite likusią apkepo dalį ir sudėkite kiaulienos kotletus. Kraštus atsargiai apipilkite stikline vandens. Uždenkite formą folija ir 25 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos