Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su grybais
Kotletai su grybais - skanus patiekalas, galintis papuošti bet kokį šventinį stalą. Vištiena puikiai dera su grybais, todėl gaunama skani, švelni ir labai aromatinga kompozicija. Tinka bet kokie grybai: pievagrybiai, ūmėdės, opiata, baltosios arba voveraitės. Mėsą lengvai ir švelniai išmuškite, kad neišsiskirtų visos sultys. Kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, jį ruošiant geriau naudoti sūrį ir pieną su nedideliu riebalų kiekiu, o garnyrui rinktis šviežių arba troškintų daržovių salotas.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Voveraites supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūnus 5 min. pakepinkite augaliniame aliejuje, sudėkite pievagrybius ir kepkite dar 10 min.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Vištienos filė išmuškite virtuviniu plaktuvu, pasūdykite, įberkite vištienos prieskonių, sudėkite į kepimo formą, ant viršaus sudėkite keptus grybus.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Puode sumaišykite pieną, miltus, baltuosius pipirus, muskatą ir druską. Nuolat maišydami užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virkite 5 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Paruoškite kotletą su grybais. Aptepkite filė padažu ir pabarstykite sūriu. Dėkite formą su kotletais į orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos