Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su grybais
Kiaulienos kotletai su grybais yra gana gerai pažįstamas patiekalas, tačiau juos galima paruošti neįprastai. Apšlakstykite mėsą aštriu marinatu, apliekite kotletus švelniu kreminiu grybų padažu su pomidorų griežinėliais ir iškepkite po saulėta sūrio plutele - bus labai skanu. Iškepusi mėsa įsigers grybų, svogūnų ir grietinėlės skonio ir sulčių. Išlydytas suluguni sudaro švelnią, apkepusią plutelę ir patiekalui suteikia nepakartojamo pikantiško skonio. Kiaulieną galima pakeisti kita mėsa.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulieną supjaustykite skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais, gerai išmuškite. Apibarstykite druska, pipirais, prieskoniais ir augaliniu aliejumi. Palikite 1 valandą pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Sutarkuokite morkas. Česnakus išspauskite per presą. Grybus, svogūnus, morkas ir česnakus 5 min. pakepinkite augaliniame aliejuje. Pagardinkite druska, žolelėmis, grietinėle ir troškinkite dar 5 min.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Mėsą pamirkykite miltuose, aptepkite kiaušiniu ir kepkite po 10 min. iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies augaliniame aliejuje.
Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Sutarkuokite sūrį ir supjaustykite pomidorą apskritimais. Sudėkite kotletus į kepimo formą, užpilkite padažu. Ant mėsos uždėkite pomidorų apskritimus ir apibarstykite sūriu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos