Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su jogurtu
Ruošdami kotletus jogurte, rinkitės liesą mėsą. Tinka kiaulienos nugarinė, kalakutiena arba vištienos filė. Patiekalą galite gaminti daugiafunkcinėje keptuvėje, puode arba keptuvėje. Jogurtas yra kalcio, gyvūninių baltymų, kalio, geležies, A, C, B grupės vitaminų šaltinis. Patiekalui ruošti naudokite 2,5 % riebumo jogurtą, jis yra sveikesnis už nugriebtą jogurtą, nes jame išlieka optimaliausias baltymų ir kitų maistinių medžiagų balansas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Mėsos gabalėlius pabarstykite druska ir pipirais, šiek tiek įtrinkite prieskonius, kad mėsa gerai įsigertų. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite kotletus ir kepkite, kol paruduos, maždaug 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą ir jogurtą. Įberkite druskos, pipirų, paprikos ir džiovintų česnakų. Išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad pritrauktų. Tada užpilkite padažą ant mėsos ir įpilkite 150 ml vandens.
Žingsnis 3
Troškinkite kotletus su jogurto padažu. Padažą išmaišykite ir mėsą uždengę dangčiu kepkite ant vidutinės ugnies apie 60 minučių. Jei reikia, proceso metu įpilkite vandens.
Kategorijos