Kepsnys su jogurtu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kepsnys su jogurtu

Ruošdami kotletus jogurte, rinkitės liesą mėsą. Tinka kiaulienos nugarinė, kalakutiena arba vištienos filė. Patiekalą galite gaminti daugiafunkcinėje keptuvėje, puode arba keptuvėje. Jogurtas yra kalcio, gyvūninių baltymų, kalio, geležies, A, C, B grupės vitaminų šaltinis. Patiekalui ruošti naudokite 2,5 % riebumo jogurtą, jis yra sveikesnis už nugriebtą jogurtą, nes jame išlieka optimaliausias baltymų ir kitų maistinių medžiagų balansas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepsnys su jogurtu Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Mėsos gabalėlius pabarstykite druska ir pipirais, šiek tiek įtrinkite prieskonius, kad mėsa gerai įsigertų. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite kotletus ir kepkite, kol paruduos, maždaug 3-4 minutes.

Žingsnis 2

Kepsnys su jogurtu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą ir jogurtą. Įberkite druskos, pipirų, paprikos ir džiovintų česnakų. Išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad pritrauktų. Tada užpilkite padažą ant mėsos ir įpilkite 150 ml vandens.

Žingsnis 3

Kepsnys su jogurtu Žingsnis 3
Troškinkite kotletus su jogurto padažu. Padažą išmaišykite ir mėsą uždengę dangčiu kepkite ant vidutinės ugnies apie 60 minučių. Jei reikia, proceso metu įpilkite vandens.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos