Kepsnys su makaronais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kepsnys su makaronais

Kotletai tradiciškai ruošiami keliais etapais. Pirmajame etape mėsa kapojama specialiu plaktuku. Tarpinis etapas - mėsos marinavimas ir tešlos ruošimas. Galutinis etapas - kepimas ir kepimas. Paruošti kotletai paprastai patiekiami atskiromis porcijomis su garnyru ir padažu. Pavyzdžiui, pabandykite gaminti kotletus su makaronais. Kiaušinių tešloje ir neutralaus skonio spagečiuose apvoliotus švelnius, orus kotletus puikiai papildo saldžiarūgštis pomidorų padažas ir kvapnios šviežios žolelės.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepsnys su makaronais Žingsnis 1
Paruoškite ir marinuokite mėsą. Kiaulieną supjaustykite skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį gerai apskrudinkite iš abiejų pusių. Garstyčias sumaišykite su druska ir pipirais. Kiekvieną mėsos gabalėlį aptepkite garstyčiomis. Dėkite kiaulieną į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 2

Kepsnys su makaronais Žingsnis 2
Paruoškite tešlai skirtus ingredientus. Pirmame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su druska iki putų. Antrame dubenyje lengvai šakute suplakite trynius. Į trečią dubenį supilkite miltus.

Žingsnis 3

Kepsnys su makaronais Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Kiekvieną kotletą pamirkykite kiaušinio trynyje, tada apvoliokite miltuose, tada baltyme. Kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 10 minučių iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 4

Kepsnys su makaronais Žingsnis 4
Išvirkite makaronus. Spagečius 10 min. virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, nusausinkite, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Kepsnys su makaronais Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Svogūnus smulkiai supjaustykite, česnaką išspauskite ir 5 min. pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Į svogūnus supilkite pomidorų padažą ir vandenį. Užvirinkite, suberkite cukrų, druską ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos