Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su makaronais
Kotletai tradiciškai ruošiami keliais etapais. Pirmajame etape mėsa kapojama specialiu plaktuku. Tarpinis etapas - mėsos marinavimas ir tešlos ruošimas. Galutinis etapas - kepimas ir kepimas. Paruošti kotletai paprastai patiekiami atskiromis porcijomis su garnyru ir padažu. Pavyzdžiui, pabandykite gaminti kotletus su makaronais. Kiaušinių tešloje ir neutralaus skonio spagečiuose apvoliotus švelnius, orus kotletus puikiai papildo saldžiarūgštis pomidorų padažas ir kvapnios šviežios žolelės.
Žingsnis 1
Paruoškite ir marinuokite mėsą. Kiaulieną supjaustykite skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį gerai apskrudinkite iš abiejų pusių. Garstyčias sumaišykite su druska ir pipirais. Kiekvieną mėsos gabalėlį aptepkite garstyčiomis. Dėkite kiaulieną į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlai skirtus ingredientus. Pirmame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su druska iki putų. Antrame dubenyje lengvai šakute suplakite trynius. Į trečią dubenį supilkite miltus.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Kiekvieną kotletą pamirkykite kiaušinio trynyje, tada apvoliokite miltuose, tada baltyme. Kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 10 minučių iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Išvirkite makaronus. Spagečius 10 min. virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, nusausinkite, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Svogūnus smulkiai supjaustykite, česnaką išspauskite ir 5 min. pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Į svogūnus supilkite pomidorų padažą ir vandenį. Užvirinkite, suberkite cukrų, druską ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes.
Kategorijos