Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su paprika
Kotletai su paprika yra ne tik skanus ir sotus, bet ir labai sveikas patiekalas, paruoštas iš gardžios mėsos ir aštrių prieskonių. Dėl paprikos kotletai įgauna įdomų salstelėjusį skonį ir malonų pipirų aromatą, o miltų ir kiaušinių apkepas suteikia traškią auksinę plutelę. Beje, paprikoje yra daug vitamino C, magnio, fosforo ir eterinių aliejų, kurie palankiai veikia sveikatą.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kotletus pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Tada apibarstykite juos malta paprika, paskleiskite prieskonius po visą mėsos paviršių. Po to kiekvieną mėsos gabalėlį apvoliokite miltuose. Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išplakite mišinį iki putų. Tada kotletus pamerkite į kiaušinių mišinį, kad jie visiškai įsigertų.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų, įkaitinkite ją ant didelės ugnies ir palaukite, kol įkais. Tada į keptuvę sudėkite kotletus. Kepkite mėsą iš abiejų pusių 5-6 minutes, kol susidarys apetitą kelianti plutelė.
Kategorijos