Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su quinoa
Rinkdamiesi garnyrą prie jautienos kotletų, apsvarstykite galimybę rinktis iš Pietų Amerikos kilusius sočius grūdus - kvinoją. Lengvesnė už visas kitas košes, itin sveika dėl didelio vitaminų ir mikroelementų kiekio, kvinojos bus puikus priedas prie jautienos kotletų. Be to, kotletus ir kvinojos košę galite ruošti praktiškai vienu metu, tam reikia juos kartu kepti orkaitėje. Tuomet kvinoja sugers mėsos sultis, o kotletai įgaus malonų riešutų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Jautienos nugarinę supjaustykite 1,5-2 cm storio medalionais. Mėsą suplakite plaktuvu ir iš visų pusių įtrinkite 1 šaukšteliu druskos ir 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūną bei česnaką. Maišydami kepkite 5-6 minutes, tada sudėkite tarkuotas morkas. Daržoves kepkite dar 6-7 minutes ir perkelkite į atskirą lėkštę. Sudėkite kotletus į įkaitintą keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 5-7 minutes, kol apskrus, žiūrėdami, kad mėsa nesudegtų.
Žingsnis 3
Išvirkite kvinoją. Nuplautą kvinoją sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ant vidutinės ugnies, pagardinkite 0,5 šaukštelio druskos, sumažinkite ugnį ir virkite uždengę dangčiu, kol kvinojos išvirs ir išgaruos visas skystis.
Žingsnis 4
Iškepkite kotletus su kvinoja. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į kepimo indą sudėkite kvinoją, ant viršaus uždėkite svogūnų, česnakų ir morkų kepsnius. Ant apkepo sudėkite kotletus ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis bei kalendromis. Į formą supilkite jautienos sultinį ir pašaukite į karštą orkaitę 25-30 min.
Kategorijos