Publikavimo data: 2024-06-23
Kepsnys su rūgštynėmis
Gaiviai rūgštūs rūgštynių žalumynai paprastai dedami į sriubas, iš jų verdamos žaliosios sriubos. Šviežios rūgštynės tinka salotoms ir padažams, tinka tiek prie daržovių, tiek prie mėsos patiekalų. Todėl nesuklysite smulkiai supjaustytų rūgštynių pridėję prie jautienos kotletų, troškindami iš anksto paruoštą mėsą su rūgštynėmis ir daržovėmis gausiame jautienos sultinyje. Paruoštas patiekalas bus maloniai rūgštokas ir lengvo šviežių žolelių aromato.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir žoleles. Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Papriką supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustykite rūgštynes ir krapus. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir sudėkite violetinį svogūną. Kepkite svogūną 4-5 minutes, tada pasiųskite prie jo papriką. Daržoves maišydami kepkite dar 5 minutes, tada perkelkite į atskirą indą.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Mėsą supjaustykite 1,5 cm storio kepsniais. Mėsą iš abiejų pusių muškite plaktuku, prieš tai mėsos gabalėlius įdėję į plastikinį maišelį. Mėsą pagardinkite 0,4 šaukštelio druskos ir pipirų. Įkaitinkite keptuvę, kurioje kepė daržovės, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Kepkite kotletus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Mėsą troškinkite su daržovėmis ir žolelėmis. Prie kotletų pridėkite kepintų svogūnų ir paprikų. Sumaišykite grietinę su jautienos sultiniu, 0,4 šaukštelio druskos, išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite į mėsą bei daržoves. Užvirinkite kotletus su padažu, sumažinkite ugnį iki silpnos, pabarstykite smulkintomis rūgštynėmis ir krapais, uždenkite dangčiu. Mėsą su rūgštynėmis troškinkite dar 10-15 minučių, tada išjunkite ugnį.
Kategorijos