Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su tempeh
Kotletas su tkemali - tai viena iš keptos mėsos rūšių, gaminama iš kiaulienos nugarinės, daržovių, sūrio ir gruziniško padažo. Patiekalas būna labai minkštas, su sultinga mėsa ir auksine sūrio plutele. Beje, tkemali žaliava yra neprinokusios slyvos arba juodieji šermukšniai. Nepaisant to, padažas vis tiek yra labai skanus ir sveikas: jame yra daug vertingų rūgščių, vitaminų ir mineralų.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Mėsą iš abiejų pusių pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Tada pabarstykite kiaulieną malta paprika ir užpilkite tkemali padažu. Palikite kotletus 10-15 minučių, kad įsigertų prieskoniai ir padažas.
Žingsnis 2
Iškepkite mėsą. Iš anksto įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Tada kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite kotletus ant formos dugno, apipurkškite juos aliejumi. Tada išdėliokite svogūną, lengvai ištepkite jį majonezu. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius ir tarkuotą sūrį. Pabaigoje indą dar kartą ištepkite majonezu. Dėkite kotletus į orkaitę 20 minučių.
Kategorijos