Publikavimo data: 2024-06-13
Kepsnys su traškučiais
Originalų ir skanų bet kokios rūšies mėsos kotletų, nesvarbu, ar tai būtų mėsinga kiauliena, pieniška veršiena, ar mažai kaloringa vištiena, apkepą galima pagaminti ne tik iš paprastų džiūvėsėlių, bet ir iš aštrių traškučių. Tam traškučius reikia susmulkinti, bet ne per daug, o atvirkščiai, iki gana stambių trupinių. Tokiu atveju gausite traškią auksinę plutelę, pasižyminčią neįprastu skoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną ir apkepą. Vištienos šlaunelių filė perpjaukite pusiau, uždenkite maistine plėvele ir iš abiejų pusių sumuškite plaktuku. Įtrinkite mėsą druska ir paprika. Dubenyje šakute įmuškite du kiaušinius. Dėkite traškučius į blenderio dubenį ir sumalkite iki stambių trupinių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnaką išspauskite per presą, krapus smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite grietinę ir valgomąsias garstyčias, suberkite krapus ir česnakus bei druską. Padažą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną filė gabalėlį pamirkykite miltuose, tada panardinkite į plaktus kiaušinius ir apvoliokite traškučiuose. Kepkite vištienos kotletus ant vidutinės ugnies po 6-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos