Kepsnys su traškučiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kepsnys su traškučiais

Originalų ir skanų bet kokios rūšies mėsos kotletų, nesvarbu, ar tai būtų mėsinga kiauliena, pieniška veršiena, ar mažai kaloringa vištiena, apkepą galima pagaminti ne tik iš paprastų džiūvėsėlių, bet ir iš aštrių traškučių. Tam traškučius reikia susmulkinti, bet ne per daug, o atvirkščiai, iki gana stambių trupinių. Tokiu atveju gausite traškią auksinę plutelę, pasižyminčią neįprastu skoniu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
263 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepsnys su traškučiais Žingsnis 1
Paruoškite vištieną ir apkepą. Vištienos šlaunelių filė perpjaukite pusiau, uždenkite maistine plėvele ir iš abiejų pusių sumuškite plaktuku. Įtrinkite mėsą druska ir paprika. Dubenyje šakute įmuškite du kiaušinius. Dėkite traškučius į blenderio dubenį ir sumalkite iki stambių trupinių.

Žingsnis 2

Kepsnys su traškučiais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Česnaką išspauskite per presą, krapus smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite grietinę ir valgomąsias garstyčias, suberkite krapus ir česnakus bei druską. Padažą gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Kepsnys su traškučiais Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną filė gabalėlį pamirkykite miltuose, tada panardinkite į plaktus kiaušinius ir apvoliokite traškučiuose. Kepkite vištienos kotletus ant vidutinės ugnies po 6-7 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos